حمل و نقل هوایی کالا
حمل و نقل هوایی کالا از جمله روشهای حمل و نقل بین المللی مهم است که امکان واردات و صادرات را برای کلیه شرکتها، صنایع و کارخانجات فراهم می آورد. از خدمات شرکت بازرگانی هوبر تجارت ملل، فراهم کردن امکان انتقال کالای مورد نظر شما از مسیرهای هوایی است. جهت استفاده از این روش لازم است که شرکت بازرگانی مورد نظر تجربه و اطلاعات دقیق و کاملی در این زمینه داشته باشد. با ما همراه باشید تا بیشتر با نحوه ارائه خدمت انتقال هوایی کالا توسط شرکت بازرگانی هوبر تجارت ملل آشنا شوید.
حمل و نقل هوایی کالا چیست؟
حمل و نقل هوایی کالا یک روش انتقال کالا بوسیله خطوط هواپیمایی است که می توانند خطوط هوایی چارتر و یا تجاری باشند. محموله های هوایی از گیت های هوایی مسافرتی یا تجاری به هرکجا که هواپیما قابلیت نشستن داشته باشند سفر میکنند.حمل و نقل هوایی کالا همیشه یکی از روشهایی بوده که نسبت هزینه به وزن بالاتری نسبت به روشهای دیگر انتقال کالا داشته است، اما در عین حال این روش، سریعترین روش حمل و نقل بین المللی کالا می باشد.
مزایای حمل و نقل هوایی کالا
امکان جابجایی سریع کالا بوسیله حمل و نقل هوایی این روش را به روشی ارزشمند جهت ارسال کالاهای حساس و محموله های دارای اهمیت زمانی در سرتاسر جهان تبدیل کرده است. این مزیت می تواند یک فرصت خوبی پیش روی شرکتهای کوچکتر و در حال توسعه ایجاد کند تا بتوانند با ارائه سریعتر خدمات امکان رقابتی با شرکت های بزرگتر را داشته باشند. علاوه بر این انتقال کالا بوسیله خطوط هوایی امنیت بالایی برای محموله های شما فراهم میکند زیرا پروتکل های جاری و اهمیت کادر هواپیما به محموله ها باعث تضمین بالای ایمنی برای محموله های هوایی می شود. از دیگر مزایای حمل و نقل هوایی میتوان حق بیمه کم و الزامات انبارداری کمتر بخاطر کوتاهی زمان ارسال محموله اشاره کرد. در ادامه مزایای حمل و نقل هوایی خلاصه شده است :
- زمان کمتر – حمل و نقل هوایی کالا باعث صرفه جویی در زمان می شود و زمان ارسال محموله بسیار کمتر از روشهای ریلی و جاده ای است.
- قابلیت اعتماد بالا – از آنجایی که عموما پروازهای بین المللی دارای تاخیر بسیار کمی هستند، با درصد بالایی اغلب محموله ها در زمان مناسب به مقصد خواهند رسید.
- حق بیمه کم – به دلیل کوتاه بودن زمان حمل و نقل، هزینه بیمه معمولا در حمل و نقل هوایی کمتر است.
- امنیت – با تواجه به کوتاه بودن زمان، امکان آسیب دیدن، سرقت، یا هرگونه خسارت دیگر کمتر است، علاوه بر این امکان مدیریت و نظارت بر فرآیند انتقال ساده تر می شود.
- الزامات انبارداری کمتر – از آنجایی که زمان ترخیص در حمل و نقل هوایی کوتاه تر است نیازهای انبارداری کمتر است و نسبت به حمل و نقل دریایی، زمان تخلیه و نگهداری در گمرک کوتاه تر است، بنابراین ترخیص کالا کوتاه تر بوده و نیاز به انبارهای محلی هم کاهش پیدا میکند.
انواع محموله های هوایی
بطور کلی دو نوع محموله در حمل و نقل هوایی وجود دارد :
- محموله های عمومی : شامل کالاهای با ارزش بالا مانند لوازم الکترونیکی، جواهرات و داروسازی است. حمل و نقل هوایی گرانتر از حمل و نقل دریایی است، اما با توجه به حاشیه های زیاد و شکننده بودن بسیاری از کالاهای الکترونیکی، حمل و نقل هوایی مناسب ترین نوع حمل و نقل است.
- محموله های ویژه : که نیاز به شرایط خاصی برای حمل و نقل دارند مانند کنترل دما، شرایط خاص هوا یا پوشش محافظت شده برای بعضی داروها و یا محموله های خطرناک
چه کالاهایی را نباید با حمل و نقل هوایی ارسال کرد
کالاهای زیر را نمی توان بوسیله هواپیما ارسال کرد:
- کالاهای خطرناک طبقه بندی شده سازمان ملل
- باتری های لیتیومی
- منابع تغذیه الکترونیکی یا پاور بانک
- کالاهای غیرمجاز
- سلاح گرم
- مواد قابل اشتعال
- مواد منفجره
- محصولات بیوشیمیایی
انواع پروازها در حمل و نقل هوایی
جهت استفاده از حمل و نقل هوایی برای ارسال محموله ها پروازهای مختلفی پیش روی بازرگانان می باشد. در ادامه به معرفی این پروازها می پردازیم.
پروازهای چارتری
در پروازهای چارتری که بیشتر برای انتقال مسافران استفاده می شود، کلیه صندلی های یک پرواز توسط یک شرکت هواپیمایی خرداری می شود.
پروازهای سیستمی
پروازهای سیستمی مستقیما توسط خود شرکت های هوایی (ایرلاین ها) به فروش می روند. در این نوع پروازها که عموما برای انتقال مسافران استفاده می شود، برنامه ی زمانی و نرخ آن مستقیما توسط شرکت هواپیمایی تعیین می شود.
پروازهای بازرگانی
پروازهای بازرگانی عبارتند از پروازهایی که برای انتقال بار و محموله ها به کار می روند. این نوع پروازها به دو دسته کارگو و فریت تقسیم می شوند. روش کارگو همانگونه که از نام آن مشخص است صرفا برای انتقال بار و محموله های پستی استفاده می شود. عموما بازرگانان این روش را برای انتقال محموله های خود استفاده می کنند. روش دیگر روش فریت است که در آن انتقال مسافران نیز انجام می شود یعنی می توان مسافران را بوسیله بارها و محموله هایی که دارند منتقل کرد.
هزینه حمل و نقل هوایی چقدر است؟
بطور کلی هزینه حمل و نقل هوایی محموله ها بستگی با عوامل مختلفی دارد. مهمترین عوامل تاثیر گذار بر قیمت این روش انتقال کالا عبارت است از :
- نوع محموله که بیانگر اندازه و وزن کالا و همچنین هرگونه نیاز خاص در مورد محموله های خاص می باشد.
- مقصد که بیانگر فرودگاه بین المللی مورد نظر می باشد.
- زمان تحویل که بیانگر سرعتی که شما در نظر دارید کالا را تحویل بگیرید.
علاوه بر این عوامل اساسی که ذکر شد، این روش انتقال کالا هزینه های اضافی دیگری مانند بیمه، عوارض گمرکی و مالیات را نیز به همراه خواهد داشت.
چه مدارکی برای حمل و نقل هوایی کالا نیاز است؟
با انتخاب حمل و نقل هوایی برای جابجا کردن محموله های خود، لازم است یکسری مدارک را کامل کنید. مهمترین مدارک لازم برای استفاده از این روش انتقال کالا عبارتند از کارت بازرگانی، کارت بهداشت، قبضهای مربوط به انبار، گواهی استاندارد و مجوزهای مربوط به قانونی بودن کالاهای ارسالی. البته لازم است توجه داشته باشید که این مدارک ممکن است در شرایط مختلف متفاوت باشند. در ادامه بطور کلی مدارک لازم در انتقال کالا بوسیله هواپیما را بیان کرده ایم :
مدارک لازم برای فریت بار مسافری
- پاسپورت و کارت ملی مسافر
- بلیط مسافر
- پته گمرکی جهت فریت بار
- بارنامه ی ارسال بار
- پکینگ لیست (فهرست لوازم)
مدارک لازم برای فریت بار تجاری
- اصل و کپی کارت بازرگانی
- مجوز صادرات برای کالاهای مجاز از گمرک
- ارائه گواهی بهداشت (در صورت لزوم)
- ارائه گواهی استاندارد ( در صورت لزوم)
- تنظیم صورت عدلبندی یا پکینگ لیست
حمل و نقل هوایی کالا توسط شرکت بازرگانی هوبر تجارت ملل
شرکت بازرگانی هوبر تجارت با سابقه طولانی در ارائه خدمات بازرگانی بین المللی، همراه همیشگی شما در حوزه بازرگانی، واردات و صادرات کالا بوسیله انواع انتقالات و امور مشاوره بازرگانی می باشد. حمل و نقل روزانه محموله ها به کشورهای حاشیه خلیج فارس، دبی، ابوظبی، عمان، مسقط، عراق و غیره از حوزه تخصصی شرکت بازرگانی هوبر تجارت ملل می باشد.