ثبت سفارش کالا به معنای ثبت درخواست واردات یا خرید کالا است. برای ثبت سفارش کالا، باید مجوز لازم را در اختیار داشته باشید و مراحل ثبت سفارش را طی کنید. در این مراحل، از کارت بازرگانی استفاده میشود که باید اعتبار کافی داشته باشد. پس از ثبت سفارش، باید به گمرک مراجعه کرده و پس از طی کردن مراحل لازم، کالاها را دریافت کنید.
ثبت سفارش کالا چیست؟
تمام اشخاص حقیقی و حقوقی برای این که بتوانند از سایر کشور ها کالایی را وارد کشور ایران نمایند، موظف به ثبت سفارش کالا هستند. مجوز ثبت سفارش توسط سازمان توسعه و تجارت صادر شده و وارد کنندگان پس از دریافت مجوز ثبت سفارش می توانند برای واردات کالاهای مورد نظر خود به داخل کشور اقدام نمایند. مجوز ثبت سفارش یک کد 8 رقمی است که توسط سازمان توسعه تجارت ایران صادر میشود و روی آن شماره هشت رقمی مجوز و تاریخ مجوز ثبت سفارش همراه شماره و تاریخ پروفرما و نام شرکت متقاضی که میتواند شرکت واردکننده باشد، درج میشود.
مجوز ثبت سفارش کالا
مجوز ثبت سفارش کالا یک فایل است که توسط سازمان توسعه تجارت ایران صادر میشود. این مجوز دارای یک کد 8 رقمی، تاریخ ثبت، شماره ثبت، تاریخ پروفرما و نام شرکت متقاضی ثبت سفارش میباشد. این اطلاعات را میتوانید در نرم افزار حسابداری خود ثبت کنید. در صورتی که تعداد کالاهای ثبت شده برای ثبت سفارش زیاد باشد، اسامی آنها در برگههای جداگانه ثبت شده و به مجوز ثبت سفارش ضمیمه میشود. هنگام ثبت سفارش، باید حق ثبت سفارش نیز پرداخت شود. مبلغ حق ثبت سفارش هر سال توسط قانون بودجه تعیین میشود و برای برخی از کالاهایی که به کشور وارد میشوند (بدون توجه به این که در سیستم بانکی و یا خارج از آن ثبت شده اند) باید پرداخت شود. دولت با استفاده از سیستم ثبت سفارش، ضوابط فنی برای کالاهایی که به کشور وارد میشوند را کنترل میکند و همچنین کالاهای وارداتی را به صورت آماری ثبت مینماید. این کار دولت را در اجرای بهتر قانون جدید سامانه مودیان یاری کرده است.
نحوه ثبت سفارش
برای ثبت سفارش، شما میتوانید به سامانه جامع تجارت مراجعه کنید. در این سامانه، با ثبت نام و دریافت کد کاربری و رمز عبور شخصی، میتوانید سفارشات وارداتی خود را به صورت آنلاین ثبت کنید. این سیستم به شما امکان میدهد تا به صورت ۲۴ ساعته و در هر مکانی که اینترنت دسترسی داشته باشد، سفارشات خود را ثبت نمایید. همچنین، تمامی پیگیریهای لازم تا حصول نتیجه و دریافت تأییدیه ثبت سفارش نیز از طریق این سیستم آنلاین انجام میشود.
مراحل ثبت سفارش واردات کالا
برای ثبت سفارش واردات کالا، ابتدا باید از فروشنده پروفرما را دریافت کرده و اطمینان حاصل کرد که اطلاعات آن صحیح و کامل است. سپس باید با تعرفه کالای مورد نظر برای واردات آشنا شده و اطمینان حاصل کرد که اطلاعات آن به درستی وارد شده است. پس از این مرحله، ارزش کالا را در سامانه TSC گمرک بررسی کرده و اولویت کالایی نیز مورد بررسی قرار داد. لازم است مجوزهای مورد نیاز برای ثبت سفارش کالا بررسی شود و در صورت نیاز از سازمان ذیربط اقدام به اخذ مجوز شود. پس از بررسیهای لازم، پروفرما بارگذاری شده و فرآیند ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت تکمیل میشود. باید به شرکت بیمه مراجعه کرده و بیمهنامه مورد نیاز را اخذ کرد. در نهایت، پس از تکمیل فرم تقاضا برای گشایش اعتبار به انضمام فرم بانکی، پروفرما، بیمهنامه و اجازهنامه، اقدام به ثبت سفارش در بانک واسطه معامله صورت میگیرد.
ثبت سفارش کالا توسط شرکت هوبر تجارت ملل
شرکت بازرگانی هوبر تجارت ملل با بیش از 20 سال تجربه در حوزه بازرگانی، به عنوان یکی از پیشگامان درخشان این صنعت، خدمات ثبت سفارش را با بهرهگیری از دانش و تخصص خود ارائه میدهد. هوبر تجارت ملل با ارائه خدمات حرفهای و قابل اعتماد، به مشتریان خود امکان ثبت سفارش کالاهای مختلف را با سرعت و کارایی بالا فراهم میکند. این شرکت با تمرکز بر کیفیت و رضایت مشتری، به عنوان یک همکار قابل اعتماد برای امور بازرگانی شناخته میشود و از طریق تجربه و تخصص خود، به مشتریان خود کمک میکند تا در فرآیند ثبت سفارش کالاهایشان، به بهترین نتیجه برسند.